Kesän somevinkit

Onko kesälomat alkamassa ja yrityksen somekanavan kohtalo mietityttää? Somen suunnittelu ja ajastaminen kesäksi voi auttaa sinua ylläpitämään jatkuvaa läsnäoloa yrityksen somekanavissa, vaikka itse pitäisitkin kesälomaa. Sometiimimme kokosi yhteen tehokkaat vinkit yrityksen Instagramia varten, joilla huolehdit yrityksen somesta myös kesäaikaan ja lomien ajan ☀️

Vinkit yrityksen kesäsomeen:

📝 Suunnittele etukäteen: Tee suunnitelma siitä, millaista sisältöä haluat julkaista loman aikana. Mieti erilaisia isompia teemoja, kampanjoita tai postaussarjoja, joiden ympärille voit rakentaa sisältöä. Tekemällä valmiiksi useammat julkaisut kesää varten, vapautat aikaa sisällöntuotannosta ja voit vähäisenkin ajan käyttää mielummin somekanavissa vuorovaikuttamiseen ja muuhun aktiivisuuteen!

⚒️ Valitse oikea työkalu: Käytä somen hallintatyökalua, kuten Meta Business Suitea, jotta voit ajastaa julkaisuja yrityksen Facebookiin ja Instagramiin. Tämän työkalun avulla voit luoda aikataulun ja määrittää päivämäärät ja kellonajat, jolloin haluat julkaisujen ilmestyvän. Näin sinun ei tarvitse stressata lainkaan sisällön julkaisemisesta loman aikana! Tiesithän, että myös reels-videot saa nykyään ajastettua suoraan Instagram-alustaa käyttäen?💡

👍 Muista reagoida: Vaikka julkaisut olisivatkin ajastettuja, muista tarkkailla somekanavia aktiivisesti ja reagoida käyttäjien kommentteihin, viesteihin ja mainintoihin. Sosiaalinen media on vuorovaikutteista, joten ole läsnä ja vastaa seuraajiesi viesteihin parhaasi mukaan.

📈 Ylläpidä johdonmukaisuutta: Varmista, että ajastetut julkaisut sopivat yrityksesi brändin ja viestinnän linjaan. Pidä sisältö johdonmukaisena sekä laadukkaana ja huolehdi siitä, että sisältö vastaa kohdeyleisösi tarpeisiin, odotuksiin ja on hyödyllistä. Keskity mielummin laatuun kuin määrään, vaikka algoritmit sanoisivat mitä! Älä julkaise pelkästään ”hyvää kesää” ja ”hyvää juhannusta” -tyylisiä julkaisuja, vaan keskity sisällölläsi antamaan aitoa hyötyä ja luomaan lisäarvoa seuraajillesi myös kesän aikana!

🤳 Jaa ajankohtaista sisältöä: Vaikka ajastat ja julkaiset ennalta suunniteltua sisältöä, pidä myös silmät auki ajankohtaisille aiheille tai trendeille. Voiko kesän aikainen somevastaava julkaista esimerkiksi ajankohtaisempaa ja matalan kynnyksen behind the scenes -tyylistä sisältöä esimerkiksi storyjen puolelle?

💬 Automatisoi viestintää: Hyödynnä automaattisia vastausjärjestelmiä tai chatboteja, joiden avulla voit vastata yleisimpiin kysymyksiin ja yhteydenottoihin. Näin voit tarjota käyttäjille jonkinlaisen vuorovaikutuksen, vaikka et olisikaan henkilökohtaisesti tavoitettavissa ja yhteyttä ottanut tietää, että viestiin vastataan myöhemmin.

🔍 Analysoi ja optimoi: Seuraa julkaisujesi tehokkuutta ja toimivuutta somekanavien analytiikkatyökalujen avulla. Tarkkaile, mitkä julkaisut saavat eniten vuorovaikutusta ja reagointeja, ja opi niistä. Optimoi sisältöäsi jatkuvasti sen perusteella, mikä toimii parhaiten kesän aikana ja inspiroidu aiemmista kesistä!

🏖️ Lomailmoitus: Ilmoita olevasi lomalla! Näin someseuraajasi ymmärtävät viesteihin vastaamisessa olevan hitautta ja julkaisujen määrän olevan mahdollisesti vähäisempi.

👋 Osallistuttaminen: Vaikkemme halua kovasti kannustaa ilmaisarvontojen yms järjestämiseen, niin kesällä erilaiset arvonnat, kesän ajan haasteet ja kilpailut voivat toimia hyvänä osallistuttavana ja sitouttavana sisältönä. Tee esimerkiksi kesän kuva-arvoitus: Julkaise kesäisiä kuvia yrityksestäsi ja haasta seuraajat arvaamaan, esimerkiksi missä kyseinen kuva on otettu. Palkitse oikein vastanneet seuraajat esimerkiksi alennuskoodilla tai lahjakortilla. Muista myös seurata tällaisen julkaisun toimivuutta, tavoititko esimerkiksi täysin uusia seuraajia, millaista väkeä tavoitit ja kuinka voit sitouttaa heitä paremmin myöhemmin.

🎁 Postausideat: Lyökö pää tyhjää, mistä yrityksen someen voisi postata? Jos et vielä ole tätä tehnyt, niin nyt se kannattaa! Makumin kuukauden somevinkin tilaamalla, saat heti käyttöösi 50 yrityksille sopivaa postausideaa yrityksen somea varten! Tilaa postausideat suoraan sähköpostiisi KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.


Tärkeintä on, että pidät huolen somekanavistasi ja ylläpidät vuorovaikutusta seuraajiesi kanssa, mutta muista myös antaa itsellesi lupa levätä ja nauttia kesästä ja lomasta! 🫶

Ja muista, ensi kesäksi kannattaa hyvissä ajoin miettiä jopa ulkopuolista jeesiä somen sisällöntuontoa ja ylläpitoa varten 😉 Ja kun tällaiselle herää tarvetta seuraavan kerran, ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin – autamme mielellämme sinuakin!

Kesäisin terveisin Meri Makumilta

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top