Loma ja sosiaalinen media

Sosiaalinen media ja lomat, vinkki somen käyttöön yrittäjille
On äärimmäisen tärkeää, että somekanavasi eivät hiljene täysin lomien ajaksi – tästä hämmästyvät niin seuraajasi kuin myös algoritmit. Tässä muutama vinkki siihen, miten suosittelemme ylläpitämään somea myös loma-aikana.
Suunnittele ja ajasta julkaisusi ennalta


Jälleen kerran mainitsen ajastustyökalujen tärkeyden! Niiden avulla pystyt ajastamaan somejulkaisusi ennalta ja näin pystyt nauttimaan myös lomastasi paremmin ilman ylimääräistä stressiä somejulkaisuista. On myös tärkeää, että yrityksenne some ei täysin hiljene lomien ajaksi, joten tämänkin vuoksi ajastustyökalut on tärkeitä.

Julkaisujen määrä

Voisiko loma-aikana julkaisujen määrä olla hieman normaalia vähäisempi? Jos normaalisti julkaiset yritystilillä esimerkiksi 3 kuvaa viikossa, voisi loma-aikana hyvinkin pitää vain kevyttä somen ylläpitoa ja julkaisuja voisi tulla n 1-2kpl viikossa. Jos somejulkaisujesi määrä on muutenkin hyvin vähäinen – satunnaisesti muutama julkaisu pari kertaa kuukaudessa – ei julkaisujen määrää kannata karsia olemattomiin. 

Somesisällön kierrätys

Muista, että myös aiemmin postaamaasi sisältöä voi kierrättää uudelleen! Jos jokin julkaisu on toiminut jo aiemmin, toimii se luultavasti uudelleenkin hyvin. Pienilläkin muokkauksilla julkaisusta voi saada täysin uudenlaisen.

Alla olevassa esimerkissä yksi kuva on muokattu kolmella eri tyylillä, jolloin kuvan tunnelma on täysin eri jokaisessa kuvassa:

Vastaa kommentteihin ja viesteihin suunnitellusti

Saatko paljon viestejä somekanavien kautta? Ota lomalla myös viesteihin vastaaminen hieman kevyemmin – älä siis ole tavoitettavissa 24/7 somen kautta, vaikka normaalisti olisitkin aktiivinen viesteihin vastaaja. Voit hyvinkin tehdä someen julkaisun, jossa kerrot olevasi lomalla ja näin ollen myös viestien laittajat eivät oleta vastaavasi viesteihin nopealla aikataululla. Jos saat paljon viestejä, vatsaa niihin suunnitellusti esim vain kerran päivässä – älä päivystä viestejä jatkuvalla syötöllä.

Ilmoita olevasi lomalla

Kuten jo aiemmassa kohdassa mainittiin – ilmoita olevasi lomalla! Näin someseuraajasi ymmärtävät viesteihin vastaamisessa olevan hitautta ja julkaisujen määrän olevan mahdollisesti vähäisempi.

Some on nykyään meille monelle hyvin mieluinen ajanviettokanava, mutta muistetaan pitää lomaa myös somesta! 🙂

PS: Haluatko lisää vinkkejä digimarkkinointiin ja someen liittyen?

Tilaa maksuton kuukauden somevinkki suoraan sähköpostiisi – klikkaa tästä!

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top