Mikä on Canva? Onko Canva ilmainen?

Mikä on Canva? Onko Canva ilmainen?

Mikä on Canva? Onko Canva ilmainen? Canva on netissä toimiva graafisen suunnittelun työkalu, jolla saat helposti tehtyä esimerkiksi markkinointimateriaaleja. Canvan helppokäyttöisyyden vuoksi se soveltuu hyvin myös aloittelijalle. Canvasta on saatavilla sekä ilmainen että maksullinen versio. Mielestäni Canvan ilmaisversio sopii loistavasti aloittelijalle, sillä myös ilmaisversio taipuu moneen.

Mikä tekee Canvasta suositun?

Täytyy myöntää, että ennen kuin aloitin käyttää Canvaa niin ihmettelin Canvan suurta suosiota. Nyt kun Canvaa on tullut käytettyä jo useampi vuosi, ymmärrän täysin mistä Canvan suuri suosio johtuu. Alla muutamat esimerkit, joiden uskon vaikuttavan Canvan suureen suosioon:

Valmiit mallipohjat

Canvasta löytyy lukuisia valmiita mallipohjia, joita pystyt muokkaamaan helposti yrityksesi näköiseksi. Mallipohjia on saatavilla myös ilmaisversiossa, mutta rajatuissa määrin. Canvan mallipohjat myös nopeuttavat muun muassa markkinointimateriaalien suunnittelua ja toteutusta huomattavasti. Olen itse hyödyntänyt valmiita mallipohjia monella tapaa – välillä tehden pieniä ja toisinaan taas hyvinkin suuria muokkauksia Canvan valmiisiin mallipohjiin. Välillä valmiit mallipohjat toimivat lähinnä inspiraation lähteenä ja tekemäni lopputulos ei ole lainkaan alkuperäistä mallipohjaa muistuttava. Suosittelen siis ehdottomasti hyödyntämään Canvan valmiita mallipohjia, mutta muista silti tehdä niistä yrityksesi näköisiä!

Mallipohjia muokatessa muista ottaa huomioon ainakin seuraavat osa-alueet:

Suunnittelumallit

Canvasta löytyy myös suunnittelumalleja, joihin on valmiiksi määritelty sopivat koot muun muassa Instagramin, Facebookin, LinkedInin ja YouTuben eri käyttötarkoituksiin. Tämä nopeuttaa markkinointimateriaalien tuotantoa entisestään, sillä pohjakokoja ei tarvitse aina muistaa ulkoa. 

Omien kuvien muokkaus

Canvalla pystyt tekemän kevyttä kuvien editointia, mutta hyvin rajoitetusti – lähinnä korjaamaan hieman valoja, kontrastia ja kylläisyyttä. Pro-ominaisuuksilla pystyt myös helposti poistamaan kuvista taustan, jota suosittelen kokeilemaan, mikäli et vielä ole kokeillut!

Animoitujen elementtien lisäys

Tämä on varmasti suuri syy Canvan suosioon erityisesti markkinointoimateriaaleja tehdessä, sillä pystyt animoimaan kuvia ja tekstejä erittäin helposti Canvan avulla. Jos haluat, että teksti valuu lipuen kuvan päälle, tämä onnistuu helposti! Haluatko, että teksti ilmestyy kirjoituskonemaisesti – onnistuu! Haluatko, että kuva ilmestyy näkyymään vilkkuen – onnistuu! Mahdollisuuksia on monia ja pienelläkin animoidulla elementillä saat tehtyä hyvinkin näyttäviä markkinointimateriaaleja.

Vinkki: mikäli olet käyttänyt yritysesi somessa/mainoksissa vain kuvia, niin kokeile ensi kerralla lisätä kuviin jokin liikkuva elementti esimerkiksi juurikin Canvalla. Tällä hetkellä videosisältö on suuressa suosiossa, joten Canvan avulla teet kuvastakin helposti videon lisäämällä siihen animoituja elementtejä.

Kenelle Canva soveltuu?

Canva soveltuu sinulle, joka haluat tehdä yrityksesi markkinointimateriaaleja ja sinulla ei ole mahdollisesti suurempaa kokemusta graafisesta suunnittelusta. Canva todella taipuu moneen, mutta muista ettei se ole verrattavissa ammattitaitoisiin graafikoiden palveluihin. Mikäli siis tarvitset esimerkiksi laadukkaita markkinointimateriaaleja, logon, käyntikortin tai brändiohjekirjan niin tutustu lisää meidän graafisen suunnittelun palveluihin ja tehdään sun markkinointimateriaalit laadukkaiksi ja näyttäviksi!

  • Mette Makumilta 😊
Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top