Mitä eroa on markkinoinnilla ja mainonnalla?

Mitä eroa on markkinoinnilla ja mainonnalla?

Usein kuulee arkikielessä puhuttavan markkinoinnista ja mainonnasta sekaisin ja samaa tarkoittaen. Markkinointi ja mainonta tarkoittavat kuitenkin eri asioita ja toimenpiteitä. Tutustu lisää!

Mitä on markkinointi?

Lähes kaikki on markkinointia. Markkinointi pitää sisällään monia toimenpiteitä ja strategisia päätöksiä. Näitä markkinoinnin toimenpiteitä ja päätöksiä ovat esimerkiksi millainen tuote/palvelu ylipäätään on, sen hinnoittelu, miten siitä viestitään, mitä siitä puhutaan, miten sitä myydään sekä minkälainen saatavuus ja kilpailuedut sillä on.
Markkinointi on siis kaikkea, jolla yritys pyrkii tekemään tuotteen/palvelun tunnetuksi ja myyväksi. Markkinointi on välttämätöntä yrityksille, jotka haluavat menestyä.

Markkinointi tarkoittaa käytännöntasolla suunnittelua, aktiivisuutta, mainontaa sekä orgaanisuutta. On tärkeää miettiä ja kirjata ylös selvät suunnitelmat ja strategiat yrityksen markkinoinnille. Tällöin apuna tarvitaan markkinointistrategiaa sekä markkinointisuunnitelmaa. Molemmat pohjautuvat markkinoinnin tavoitteille.

Yleisimpiä ja suurimpia tavoitteita markkinoinnille ovat:
⭐ myynnin kasvattaminen ja uusasiakashankinta
⭐ kysynnän ja kiinnostuksen kasvattaminen
⭐ tunnettuuden ja bränditietoisuuden lisääminen sekä kilpailijoista erottautuminen
⭐ asiakaskokemuksen parantaminen ja nykyasiakkaiden palveleminen
⭐ kustannustehokkuuden parantaminen


Mitä on mainonta?

Mainonta on osa markkinointia. Mainonnalla tarkoitetaan maksettua mainontaa eri medioissa, kuten vaikka somessa tai muissa digikanavissa. Mainonta on yksi markkinoinnin keinoista. Mainonnan tarkoituksena on saada tuote/palvelu ja viesti halutun kohderyhmän tietoisuuteen juuri nyt yrityksen markkinointistrategian ja-suunnitelmien mukaisesti. Mainonta ei ole yrityksille välttämätöntä, mutta erittäin kustannustehokas ja nopea tapa tavoittaa haluttu kohderyhmä halutulla kulmalla.

Maksettua mainontaa voi tehdä somessa kuten Facebook-mainontaa, Instagram-mainontaa tai TikTok-mainontaa sekä tottakai Googlessa Google-mainontaa. Valittu mainonnan kanava riippuu markkinoinnin strategisesta suunnitelmasta, johon pohjautuen valitaan yrityksen tavoitteita tukevat ja parhaiten palvelevat markkinointikanavat kaikkien vaihtoehtojen joukosta.

Mainonta on onnistunutta, kun mainonnalla saadaan aikaiseksi esimerkiksi:
⭐ haluttu mielikuva yrityksestä/tuotteesta/palvelusta
⭐ haluttu asia kohderyhmän tietoisuuteen tai
⭐ haluttu toimenpide kuten verkkosivuvierailu, tilaaminen, ostaminen tms.

Siinä missä markkinointi pitää sisällään monia laaja-alaisia ja pitkäikäisiä strategisia päätöksiä ja toimenpiteitä, mainonta on yksinkertaisimmillaan nopeaa ja lyhytaikaista kampanjointia. Mainonnalla pyritään herättämään potentiaalisen kohderyhmän huomio välittömästi. Tämän takia mainontaa on myös muutettava jonkin ajan kuluttua, koska muutoin kohderyhmä tottuu siihen ja lakkaa toimimasta halutulla tavalla. Tällöin on aika muuttaa ja päivittää mainontaa yrityksen markkinointisuunnitelmien mukaisesti.


Makumilta markkinointia ja mainontaa

Tarvitseeko yrityksesi apua markkinoinnin ja mainonnan kanssa? Onko yrityksesi markkinointi ollut aiemmin tehotonta tai mainonta tuntunut irralliselta?

Laita yrityksen markkinointiasiat kerralla kuntoon Makumin avulla. Saat kauttamme kattavat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut sekä aidosti ammattimaiset tekijät. Aloitetaan yhteistyö esimerkiksi suunnittelemalla yhdessä alkuun yrityksellesi toimiva digimarkkinointistrategia ja selkeä markkinointisuunnitelma. Makumilta saat myös markkinointitavoitteitasi tukevat kotisivut ja brändi-ilmeen.

Kun yrityksesi markkinoinnin lähtökohdat ja perustukset ovat kunnossa, keskitytään seuraavaksi yhdessä tekemään kustannustehokasta ja tuottoisaa mainontaa. Makumilta saat koulutusta ja valmennusta tai apukädet ja ammattitaitoiset asiantuntijamme esimerkiksi yrityksesi Google-ja somemainontaan.


Ota yhteyttä, kun haluat yrityksesi kasvuun hyvin suunnitellulla ja toimivalla markkinoinnilla
sekä tuloksia tuottavalla mainonnalla
– olemme täällä sinun yritystäsi varten! ⭐

Terveisin Markkinoinnin Kumppanit

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top