Näillä vinkeillä teet somea tehokkaammin

Kuinka teet somea tehokkaasti

Löydätkö itsesi usein tilanteesta, jossa yrität keksiä pikaisesti jotain sisältöä sosiaaliseen mediaan? Huomaatko, että some on jäänyt taas täysin päivittämättä? Haluaisit tuottaa seuraajillesi uutta sisältöä, mutta et kerta kaikkiaan meinaa keksiä, mitä ihmettä sinne someen julkaisisi?

Lue alta 4 vinkkiä siihen miten teet somea tehokkaammin.

✅ Suunnittele etukäteen!
Tämän olet varmasti kuullut jo ennenkin, mutta oletko kokeillut toteuttaa asiaa käytännössä? Oletko suunnitellut ennalta sen, mitä milloinkin julkaiset someen? Tee itsellesi somesuunnitelma, johon kirjaat mitä julkaiset milloinkin. Voit käyttää apunasi esimerkiksi Exceliä tai tehdä suunnitelman käsin paperille. Suunnitelma auttaa sinua hahmottamaan paremmin:
a) tarvittavan sisällön määrän
b) milloin julkaiset mitäkin
c) jos feedissäsi on tietty järjestys, on se helpompi hahmottaa ja toteuttaa suunnitelman avulla
d) osaat ennalta tuottaa tarvittavaa sisältöä

Tarkastele somesuunnitelmaasi esimerkiksi jokaisen kuun alussa.

✅ Käytä apunasi ajastustyökaluja!
Me Makumilla vannomme Facebookin Creator Studion nimeen. Kyseisellä ohjelmalla pystyt ajastamaan etukäteen julkaisusi niin Instagramiin kuin Facebookiin. Näin et joudu postaamaan jokaista julkaisua erikseen ajallaan, vaan voit ennalta määrittää sen milloin postauksesi julkaistaan.
Ajastustyökalu on avainasemassa siihen, että pystyt tekemään somea tehokkaasti. Ajasta kerralla esimerkiksi koko viikon postaukset.

✅ Kierrätä sisältöä!
Postasitko hyvän julkaisun esimerkiksi puoli vuotta sitten? Onko seuraajakuntasi kasvanut / muuttunut tämän jälkeen? Voit ehdottomasti kierrättää sisältöä ja postata saman postauksen uudestaan. Jos et halua käyttää uudestaan täysin samoja postauksia mitä olet jo julkaissut, niin esimerkiksi kuvatekstin pieni päivittäminen / vaihtaminen toimii aina. 😉

✅ Ethän aseta itsellesi liian suuria paineita?
Montako julkaisua olet suunnitellut julkaisevasi viikossa? Tai kuukaudessa? Jos tavoitteenasi on julkaista esimerkiksi jokaisena arkipäivänä somesisältöä ja huomaat, että sisältöä ei yksinkertaisesti riitä jokaisella arkipäivälle niin hellitä tahtia! Voit ihan hyvin julkaista myös esimerkiksi kolmena arkipäivänä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä sulle! Me Makumilla teemme myös somen sisällöntuotantoa ja autamme sinua mielellämme! 

PS: Haluatko lisää vinkkejä digimarkkinointiin ja someen liittyen?

Tämä oli Makumin Vinkkikirjaston vinkki nro. 16.
Lue myös muut Vinkkikirjastovinkit blogistamme ja tee yrityksen somesta tärkeä osa yrityksenne digimarkkinointia!

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top