Google-arvostelut – Mitä ne ovat ja miksi ne ovat tärkeitä?

Google-arvostelut ovat yrityksellesi tärkeitä monistakin syistä! Mitä nämä paljon puhutut Google-arvostelut tarkalleen ottaen ovat ja miksi ne sitten ovat yrityksellesi niin tärkeitä? Jatka lukemista, me kerromme!

Mitä ovat Google-arvostelut?

Google-arvostelut ovat Googlessa näkyviä käyttäjien antamia arvosteluita ja arvosanoja yrityksille, ravintoloille, hotelleille, nähtävyyksille ja muille paikoille. Nämä arvostelut perustuvat asiakkaiden henkilökohtaisiin kokemuksiin ja ne antavat muille käyttäjille käsityksen siitä, millainen yrityksesi on ja millaista palvelua teiltä saa.

Google-arvosteluissa käyttäjät voivat antaa yrityksellesi 1-5 tähteä ⭐⭐⭐⭐⭐ sekä kirjoittaa vapaamuotoisen arvostelun. Arvosteluissa käyttäjät voivat kertoa esimerkiksi omasta kokemuksestaan, yrityksesi palvelun laadusta, hinnasta, sijainnista tai yleisestä tunnelmasta. Arvostelut ovat julkisia ja niitä voi lukea kaikki Googlen käyttäjät.

Google-arvosteluilla on suuri vaikutus yrityksesi maineeseen ja myyntiin. Positiiviset arvostelut ovat tehokas tapa houkutella yrityksellesi uusia asiakkaita, kun taas negatiiviset arvostelut voivat vaikuttaa negatiivisesti yrityksesi maineeseen ja johtaa asiakkaiden välttelyyn!

Miksi Google-arvostelut ovat tärkeitä?

Google-arvostelut ovat yrityksellesi tärkeitä! Me listasimme tärkeimmät syyt:

  1. SEO eli hakukoneoptimointi: Google-arvostelut voivat vaikuttaa yrityksesi sijoitukseen Googlen hakutuloksissa. Google arvostaa etenkin niitä yrityksiä, joilla on paljon ja hyviä arvosteluja. Tämä tarkoittaa sitä, että yritykset, joilla on paljon positiivisia arvosteluja, voivat näkyä korkeammalla Googlen hakutuloksissa!
  2. Asiakkaiden päätöksenteko: Yhä useammat ihmiset käyttävät Googlea ja muita verkkosivustoja löytääkseen palveluntarjoajia, yrityksiä ja vaihtoehtoja. Google-arvostelut antavat käyttäjilleen arvokasta tietoa siitä, millaisia kokemuksia muut ovat saaneet yrityksestäsi tai palvelustaistasi. Tämä auttaa potentiaalisia uusia asiakkaita tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.
  3. Yrityksen maine: Yrityksesi maine voi kasvaa tai kärsiä sen perusteella, millaisia arvosteluja se saa verkossa. Positiiviset arvostelut voivat houkutella uusia asiakkaita ja vahvistaa nykyisten asiakkaidesi luottamusta yritystä kohtaan, kun taas negatiiviset arvostelut voivat vähentää potentiaalisten asiakkaiden määrää ja jopa heikentää yrityksesi mainetta.
  4. Palautteen kerääminen: Google-arvostelut, kuten mitkä tahansa muutkin arvostelut ja palautteet, tarjoavat yrityksellesi arvokasta palautetta asiakkailtasi. Arvostelut ja palautteet auttavat yritystäsi ymmärtämään paremmin, mitkä asiat toimivat hyvin ja mitä asioita voidaan vielä parantaa. Tämä puolestaan auttaa yritystäsi kehittämään tuotteita ja palveluita paremmin vastaamaan asiakkaidesi odotuksia ja tarpeita.

Voidaan siis sanoa, että Google-arvostelut ovat tärkeitä sekä asiakkaille että yrityksille, sillä ne voivat tukea asiakkaita ostopäätöksessään ja auttavat itse yrityksiä parantamaan palveluitaan ja mainettaan.


Miten kerätä Google-arvosteluita?

Google-arvosteluiden kerääminen on tärkeää yrityksellesi, mutta se voi olla joskus jopa vaikeaa – etenkin jos asiakkaat eivät tiedä, että heiltä odotetaan arvosteluja. Tässä muutamia hyväksi todettuja tapoja, joilla yrityksesi voi kerätä enemmän Google-arvosteluja:

  • Tarjoa kannustimia: Voit tarjota pieniä kannustimia, kuten alennuksia tai etuja, niille asiakkaille, jotka käyvät jättämässä arvostelun.
  • Helpota nykyistä arvostelun antamista: Tee arvostelun antamisesta mahdollisimman helppoa! Huolehdi, että somella ja nettisivuillai on suora linkki Google-arvostelusivulle, jotta he voivat antaa arvostelun muutamalla klikkauksella.
  • Muistuta asiakkaita: Muistuta asiakkaita arvostelun jättämisestä. Voit lähettää heille muistutuksia sähköpostilla, tekstarilla tai sosiaalisessa mediassa. Huomioi kuitenkin hyvän maun rajat viestien lähettämisessä!
  • Ole aktiivinen: Ole itse aktiivinen Googlen arvosteluissa. Vastaa aina asiakkaiden jättämiin arvosteluihin!


Arvostele meidät Googlessa

Oletko sä tehnyt meidän kanssa yhteistyötä? Meille jokainen palaute on tärkeä – kiitos, kun arvostelet meidät Googlessa! 💜 Arvostele meidät klikkaamalla tästä!

Terkuin Meri Makumilta

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top