Google-optimointi

Mitä on Google-optimointi? Kuinka Google-optimointia tehdään?

Mitä on Google-optimointi?

Google-optimointi, joka tunnetaan myös hakukoneoptimointina (SEO, Search Engine Optimization), on prosessi, jolla pyritään parantamaan verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneiden, erityisesti Googlen, luonnollisissa eli orgaanisissa hakutuloksissa. Tavoitteena on saada verkkosivusto näkymään korkeammalla hakukoneen hakutulossivuilla, jotta se saa hakukonekäyttäjiltä enemmän näkyvyyttä ja liikennettä.

Miksi Google-optimointi?

Google-optimoinnin tarkoituksena on parantaa verkkosivuston luonnollista eli orgaanista näkyvyyttä hakutuloksissa, mikä voi johtaa lisääntyneeseen liikenteeseen ja parempaan sivuston suorituskykyyn. On kuitenkin hyvä muistaa, että hakukoneiden algoritmit ja optimointikäytännöt voivat muuttua ajan myötä, joten on tärkeää pysyä itse Google-optimoinnista ajan tasalla ja noudattaa eettisiä ja kestäviä optimointistrategioita. Google-eli hakukoneoptimointi on maraton, johon vaikuttavat suuresti myös kilpailijat. Hakukonesijoitusta ei paranneta hetkessä, vaan hakukonelöydettävyyden kehittäminen ja parantaminen vaatii pitkäjänteistä ja oikeaoppista työtä.

Google-optimoinnilla on useita hyötyjä ja syitä. Tässä muutamia keskeisiä syitä, miksi sinunkin kannattaa panostaa Google-optimointiin:

  1. 🔍 Lisää näkyvyyttä ja liikennettä: Google on yksi suosituimmista hakukoneista, ja suurin osa ihmisistä käyttää sitä etsiessään tietoa, tuotteita tai palveluita verkosta. Google-optimointi auttaa parantamaan verkkosivuston sijoitusta hakutuloksissa, mikä lisää sen näkyvyyttä ja houkuttelee sivustolle enemmän kävijöitä.
  2. 🏃‍♀️ Parantaa kävijälaatua: Kun verkkosivustosi näkyy korkeammalla hakutuloksissa, todennäköisyys saada laadukkaita kävijöitä kasvaa. Ihmiset klikkaavat yleensä ensimmäisiä hakutuloksia, jotka vastaavat heidän tarpeitaan, joten optimointi auttaa tuomaan sivustollesi juuri niitä potentiaalisimpia kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamastasi sisällöstä tai palveluista.
  3. 🤑 Parantaa konversiota: Kun sivustolel tulee kävijöitä enemmän ja he ovat kiinnostuneita tarjonnastasi, konversiomahdollisuudet, kuten ostot, tilaukset tai yhteydenotot, kasvavat. Kun optimoit verkkosivustosi sisältöä ja rakennetta vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeita, se voi auttaa kasvattamaan konversioprosenttia merkittävästi.
  4. 🤓 Tehokas markkinointistrategia: Google-optimointi on osa hakukonemarkkinointia (SEM, Search Engine Marketing), ja se on kustannustehokas tapa markkinoida verkkosivustoasi. Se ei vaadi suuria mainosbudjetteja, kuten maksettu mainonta, vaan perustuu orgaaniseen näkyvyyteen hakutuloksissa. Kun verkkosivusto on hyvin optimoitu, se voi tuoda jatkuvaa liikennettä ja asiakaskontakteja pitkällä aikavälillä ilman jatkuvaa mainontaa ja mainosinvestointia.
  5. 🏆 Kilpailuetu: Jos kilpailijasi eivät ole tehneet asianmukaista Google-optimointia, voit hyödyntää tätä mahdollisuutta erottautua ja saada etulyöntiaseman. Parantamalla verkkosivustosi hakukonenäkyvyyttä voit tavoittaa kohdeyleisösi ennen kilpailijoitasi ja rakentaa vahvemman brändin verkossa.

Kuinka tehdä Google-optimointia?

Google-optimointiin sisältyy erilaisia tekniikoita ja strategioita, joita käytetään verkkosivuston rakenteen, sisällön ja linkkien parantamiseksi, jotta sivusto vastaisi paremmin hakukoneiden algoritmien vaatimuksiin. Näitä tekniikoita ovat esimerkiksi avainsanatutkimus sekä sisällön laadun parantaminen, verkkosivuston tekninen optimointi, ulkoisten linkkien hankinta ja verkkosivuston käyttäjäkokemuksen parantaminen.

Avainsanatutkimus

Avainsanatutkimus auttaa selvittämään, mitä hakusanoja käyttäjät todennäköisimmin käyttävät etsiessään tiettyä tuotetta, palvelua tai tietoa. Nämä avainsanat voidaan sijoittaa verkkosivustolle strategisesti, jotta Googlen hakukone ymmärtää, että sivusto on relevantti juuri näihin käyttäjien tekemiin tiettyihin hakuihin. Jos tahdot lukea avainsanatutkimuksesta tarkemmin, siirry tähän blogipostaukseen.

Sisäinen optimointi

Sisällön laadun parantaminen, eli sisäinen optimointi, tarkoittaa, että verkkosivustolla on hyödyllistä, informatiivista ja ainutlaatuista sisältöä, joka vastaa käyttäjien kysymyksiin tai tarpeisiin. Google arvostaa korkealaatuista sisältöä ja asettaa sellaiset sivustot usein korkeammalle hakutuloksissaan.

Tekninen optimointi

Tekninen optimointi tarkoittaa verkkosivuston teknisten osa-alueiden, kuten sivuston rakenteen, URL-rakenteen, nopeuden ja mobiilioptimoinnin parantamista. Hyvin toimiva ja käyttäjäystävällinen sivusto on tärkeä tekijä, jonka avulla Google voi indeksoida ja luokitella sivuston paremmin.

Ulkoinen optimointi

Ulkoista optimointia on esimerkiksi linkkien hankinta. Linkkien hankinta tarkoittaa sitä, että pyritään saamaan muita laadukkaita verkkosivustoja linkittämään takaisin omaan sivustoon. Laadukkaat ja luotettavat linkit voivat auttaa parantamaan verkkosivuston arvoa Googlen silmissä.

Käyttäjäkokemuksen optimointi

Verkkosivuston käyttäjäkokemuksen parantaminen käsittää tekijät, kuten responsiivisen suunnittelun, helpon navigoinnin, hyvän käytettävyyden ja nopean latausajan. Positiivinen käyttäjäkokemus voi vaikuttaa verkkosivuston suosioon ja siten suoraan myös hakukonenäkyvyyteen.


Ulkoista tai tee itse Google-optimointia

Kun Google-optimointi on ajankohtaista ja tahdot parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä, on aika aloittaa SEO-projekti!

Mieti ensin tahdotko ulkoistaa yrityksen hakukoneoptimoinnin vai tahdotko tehdä itse?

Kun tahdot ulkoistaa SEO:n asiantuntijoille, tutustu lisää tästä!

Kun tahdot tehdä hakukoneoptimointia itse, löydät meidän verkkokaupasta SEO-työkirjan avuksesi, jossa käytännönläheiset ohjeet, vinkit ja tehtävät hakukoneoptimoinnin parantamiseen!

SEO-työkirja

-Meri Makumilta

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top