Kuinka saada lisää seuraajia Instagramiin?

Kuinka saada lisää seuraajia instagramiin - vinkit Makumin blogista

Kuinka saada lisää seuraajia Instagramiin?

Tiesitkö, että Instagramissa on tällä hetkellä 909,8 miljoonaa käyttäjää? Käyttäjien määrä on aivan mielettömän suuri, joten potentiaalisia sinulle sopivia seuraajia löytyy sovelluksesta taatusti! Päätimmekin koota muutamia vinkkejä siihen, kuinka voit mahdollisesti saada lisää seuraajia Instagram-tilillesi vuonna 2021!

1. Ota haltuun Instagram Reelsit

Olet varmaankin jo kuullut puhuttavan TikTokista? Instagramin Reelsit eli suomeksi sanottuna Kelat, toimivat samalla tyylillä kuin TikTokit. Videot ovat pääsääntöisesti koko ruudun kokoisia pystysuuntaisia videoita ja vain oma mielikuvitus on rajana. Videoiden maksimipituus on kuitenkin vain 30 sekuntia, joka luo ehkä suuriman eron IGTV:n ja Instagram Reelsin välillä. Instagram Reelseihin voit myös kätevästi lisätä musiikkia, joka luo videoihin välittömästi lisää tunnelmaa – kokeile!Se mikä Instagram Reelseissä on loistava tapa saada lisää seuraajia, piilee siinä, että Instagram Reelsit voivat mennä ’’viraaleiksi’’. Tämä tarkoittaa sitä, että yhä useammat käyttäjät saavat ehdotuksiinsa sinun Reels-videon, jolloin Reelsisi kerävät helposti huiman määrän näyttökertoja. Tämä voi helposti johtaa siihen, että videosi nähneet pitävät sisällöstäsi ja alkavat seuraamaan sinua.

2. Kirjoita pitkiä ja keskusteluun rohkaisevia kuvatekstejä

Otetaanpa esimerkki. Kumpi kuvateksit on sinusta mielenkiintoisempi ja saisi sinut jättämään kommentin julkaisuun?
a) 🤩✈️🏝️
b) Tänään tutkin pitkästä aikaa erilaisia matkavaihtoehtoja, vaikka matkustaminen ei tällä hetkellä ole ollenkaan ajankohtaista. Edellisestä matkastani alkaa olemaan jo lähemmäs 1,5 vuotta. Päivitinkin kyseiseltä matkalta melko paljon sisältöä Instagramiini. Sisältö on edelleen
nähtävissä feedissäni sekä kiinnitettynä kohokohtana profiilissani. Haaveilen tällä hetkellä erityisen paljon rantalomasta, johon kuuluu +30 astetta, valkoinen hiekkaranta sekä upeat lenkkimaastot. Vaikka toisaalta myös kaupunkiloma pilvenpiirtäjien keskellä kävisi myös oikein hyvin. Mihin päin sä matkustaisit seuraavaksi, jos saisit valita minkä tahansa vaihtoehdon?✈️

Ihmiset, jotka seuraavat sinua, haluavat taatusti tietää sinusta enemmän kuin mitä lyhyet kuvatekstit tai pelkät emojit kertovat. Onkin huomattu, että Instagramissa kuvatekstien merkkimäärä on kasvanut lähes nelinkertaiseksi siitä, mikä vielä muutama vuosi sitten oli merkkimäärän keskiarvo. Instagramissa on paljon tullut esiin myös erilaisia Instagram blogeja, jotka ovat saaneet suuren suosion. Näissä Instagram blogeissa blogipostaukset kirjoitetaan Instagramin kuvateksteihin. Kokeilemisen arvoinen juttu, jos bloggaaminen kiinnostaa, mutta koet verkkosivun tekemisen blogille liian työläänä.Kysymyksiä on myös hyvä laittaa kuvateksteihin. Tämä rohkaisee seuraajiasi jättämään kommentin huomattavasti herkemmin kuin silloin, jos kuvatekstissä ei ole ollenkaan kysymyksiä.

3. Kerro Instagram-profiilistasi muissakin sosiaalisenmedian kanavissa

Jos esimerkiksi olet Tiktokissa, Facebookissa, YouTubessa tms voit hyvinkin tehdä kyseiseen sovellukseen videoon/julkaisun, jossa näytät, minkälaista sisältöä tarjoat Instagramissa. Sama toki pätee toisinkin päin – voit houkutella Instagram-seuraajiasi seuraamaan sinua myös muissa somekanavissa. Vinkki: Jos sinulla on kotisivut niin laita Instagram-tilisi näkyville myös kotisivuillesi. Voit myös ohjata kotisivuilta useammastakin kohtaa ihmisiä Instagram-profiiliisi.

4. Ole myös itse aktiivinen seuraaja muille

Ethän oleta, että muut jättävät kommentteja ja tykkäyksiä sinulle sekä jakavat julkaisujasi, jos et itse tee samoin? Toki tietyssä pisteessä tämäkin saattaisi olla mahdollista, mutta lähtökohtaisesti on hyvä muistaa myös itse olla sosiaalinen sosiaalisessa mediassa, kuten juuri Instagramissa. Kommentoimalla toisten kuviin myös muut käyttäjät saattavat helposti löytää sinun Instagram-tilisi ja kiinnostua juuri sinun tuottamasta Instagram-sisällöstä. Todellinen WIN WIN -tilanne.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä! Pidä kuitenkin mielessäsi,
että seuraajien määrä ei ole tärkeintä vaan seuraajien L A A T U!

PS: Haluatko lisää vinkkejä digimarkkinointiin ja someen liittyen?

Tämä oli Makumin Vinkkikirjaston vinkki nro. 18.
Lue myös muut Vinkkikirjastovinkit blogistamme ja tee yrityksen somesta tärkeä osa yrityksenne digimarkkinointia!

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top