9 pomminvarmaa postausideaa someen

9 pomminvarmaa postausideaa someen

9 pomminvarmaa postausideaa someen! Kirjoitimmekin jo aiemmin postauksen siitä, kuinka teet somea tehokkaammin. Postauksen pääset lukemaan tästä. Vaikka kuinka hyödyntäisit näitä kyseisessä postauksessa antamiamme vinkkejä niin silti meistä jokainen on varmasti joskus tilanteessa, kun postausideat someen ovat täysin hukassa, vaikka kuinka apunamme olisi erilaiset somen suunnittelutyökalut. Tämä tilanne voi tulla eteen jo pelkästään somesuunnitelmaa tehdessä, sillä jostainhan ne ideat itse somesuunnitelmaankin on keksittävä.

Päätimmekin listata yhdeksän hyvää ja toimivaa postausideaa someen:

1. Kuvaa päiväsi tarinat-osioon

Ota tavoitteeksi kuvata päiväsi esimerkiksi Instagramin tarinoihin. Näin päästät seuraajat hieman lähemmäksi sinua ja he saavat kuvan, että tuntevat sinut paremmin. Tuntemisen tunne taas lisää seuraajiesi luotettavuutta sinua kohtaan, joka taas helpottaa muun muassa yrittäjien kohdalla asiakkaiden hankinnassa. Tässä rennompi ote toimii varmasti paremmin kuin liian suunniteltu ja siloteltu sisältö!

2. Vastaa sinulle esitettyihin kysymyksiin

Voit pyytää kysymyksiä vaikka kuvatekstissäsi, jolloin myös kuvasi/julkaisusi saa enemmän kommentteja. Kommenttien ja kysymysten jättäminen julkaisun kommenttikenttään saattaa kuitenkin karsia kysymysten määrää runsaastikin, joten suosittelen lisäämään kysymysmahdollisuuden myös tarinat-osioon. Jos taas saat toistuvasti samoja kysymyksiä, on kysymyksiin hyvä vastata kerralla julkisesti – jos näihin kysymyksiin tahdot vastata – jolloin moni asiaa pohtiva saa samaan aikaan vastauksen, etkä joudu jokaiselle vastaamaan erikseen. Q&A -tyyliset julkaisut ja tarinat herättävät aina mielenkiintoa ja seuraajasi saattavat oppia sinusta paljonkin lisää, joka taas lisää tuntemisen tunnetta.

3. Kerro mikä tai kuka sinua inspiroi

Mistä sinä saat motivaatiota treenaamiseen? Someen? Sisustamiseen? Matkakohteiden valitsemiseen? Opiskeluun? Samassa voit hyvinkin jakaa sinua motivoivia ja inspiroivia sometilejä ja verkkosivuja.

4. Behind the scenes -materiaalin jakaminen

Eli suomeksi sanottuna, mitä tapahtuu ”kulissien” takana. Jos olet yrittäjä niin seuraajasi varmasti tahtovat nähdä myös sellaista materiaalia, joka ei normaalisti näy somessasi. Mitä tapahtuu esimerkiksi somekanavien takana? Hyvä idea on myös jakaa tarina jonkun somekuvan takaa. Somessa annamme itsestämme usein hieman ”silotellumman” kuvan ja usein kuvat eivät ole täysin sitä, mitä lopputulos antaa ymmärtää.

5. Jaa vinkkejä seuraajillesi

Nämä voivat olla jotain täysin arkisiakin asioita! Mitä tuotteita itse tykkäät käyttää? Oletko löytänyt uuden hyvän verkkokaupan? Miten muokkaat kuviasi? Miten suunnittelet asusi? Jaa muille jokin täysin arkinenkin vinkkisi!

6. Jaa hauska fakta sinusta

Kuten jo sanoinkin niin usein annamme somessa hieman silotellumman kuvan meistä. Joskus onkin hyvä jakaa hauskoja faktoja itsestään, jotka hieman rikkovat tätä täydellistä ja siloteltua somekuvaa. Näitä asioita onkin hyvä listata jo ennalta muistiin, sillä yleensä nämä eivät tule mieleen silloin kun niitä oikein yrittää miettiä.

7. Mainosta muita somekanaviasi

Helppo ja hyvä someidea! Kerro mistä muista somekanavista sinut löytää. Jos sinua ei löydy muista somekanavista niin voit vinkata seuraajillesi muiden somekanavia, joita tykkäät seurata.

8. Näytä / esittele työpisteesi

Teetkö etätöitä? Jos, niin etätyöpisteesi näyttäminen/esittely on varmasti mielenkiintoista somesisältöä nyt kun etätyöt ovat niin suuressa asemassa monien arkipäivää. Ja hei, jos sulla on jokin hyvä vinkki paremman työergonomian saamiseksi etätöissä niin jaa ihmeessä!

9. Kerro unelmistasi

Liian henkilökohtaisten unelmien yksityiskohtainen kertominen saattaa tuntua liian henkilökohtaiselta, mutta pintapuolisesti unelmista kertominen on aina mielenkiintoista kuultavaa! Missä näet itsesi esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden kuluttua? Unelmoitko ulkomailla asumisesta? Mitkä ovat unelmasi töiden suhteen? Unelmien jakaminen herättää varmasti helposti keskustelua ja mahdollisesti myös samaistuttavuutta.

9 pomminvarmaa postausideaa someen

Kaipaatko lisää postausideoita?

Jos kaipaat lisää postausideoita, tilaa Makumin Kuukauden somevinkki sähköpostiisi ja saat heti käyttöösi 50 postausideaa maksutta 🔥

Tilaamalla Kuukauden somevinkin saat ajankohtaisia ja testattuja somevinkkejä kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi. Lisäksi saat heti 50 postausideaa maksutta käyttöösi. Klikkaa alta!

Ps. Muista myös ottaa seurantaan meidän Instagram! Jaamme usein postausideoita myös Instagramissamme. 😉

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top