Canva on monipuolinen graafinen suunnitteluohjelma, joka tarjoaa helppokäyttöisiä työkaluja houkuttelevien visuaalisten sisältöjen luontiin. Canva soveltuu niin ammattilaisille kuin aloittelijoillekin, sillä se tarjoaa valmiita malleja erilaisiin suunnitteluprojekteihin, kuten somepostauksiin, esitteisiin, julisteisiin, ja jopa blogikuvituksiin. Canvalla voi tehdä jo paljon pelkällä ilmaisversiolla, mutta Pro-versio tuo mukanaan lisää hyödyllisiä työkaluja, kuten uusimpana Magic Studion. Magic Studio tarjoaa erinäisiä tekoälyllä toimivia työkaluja, kuten muutamia nimetäkseni Magic Design, Magic Media ja Magic Write. Tässä blogikirjoituksessa käydään läpi näitä kolmea ominaisuutta.
Magic Design
Magic Designilla pystyt luomaan muun muassa esitelmiä syöttämällä ohjeita tekstimuodossa, lisäämällä kuvia ja esimerkiksi brändivärisi. Tekoälyn avulla tuskin saat valmista tuotosta noin vain, mutta jonkinlainen pohja tekemiseen auttaa monesti paljon. Silloin sinun ei tarvitse tuhlata aikaa niinkään visuaalisen ilmeen pohtimiseen vaan voit käyttää aikaasi enemmän siihen itse sisällön pohtimiseen.
Magic Media
Magic Media on työkalusi siinä vaiheessa, kun haluat jonkun tietynlaisen kuvan tai videon, jota ei ole välttämättä olemassakaan tai helposti toteutettavissa. Kirjoitat vain ohjeet mitä kuvaan haluat. Voit myös valita kuvallesi tyylin (esim. valokuva, filmityylinen, anime jne.). Ohjeet voivat olla jotain tällaista ”Musta kissa istumassa valkoisen kartanon portailla” ja saat sitten tällaisen tuloksen:
Magic Write
Magic Write on sinulle sopiva, mikäli haluat tuottaa vaivattomasti ja nopeasti tekstiä esimerkiksi somepostauksiin. Tällä hetkellä kuitenkaan Magic Write ei kykene vielä tuottamaan tekstiä suomeksi, mutta englannin kielellä tuotos toimii aivan mainiosti. Kerrot vain Magic Writelle, että mitä haluat sen sinulle tuottavan. Ohjeet voivat olla vaikka tällaiset ”Write a list of 5 important things in social media”. Näillä ohjeilla Magic Write tuotti tällaista tekstiä:
Magic Write on siitäkin oiva työkalu, jos tiedät jo asiasisällön, mutta jokin itse tekstissä ei vaan toimi; voit pyytää Magic Writeä tekemään tekstistäsi esimerkiksi hauskemman tai korjaamaan sen kirjoitusvirheet.
Korostan vielä kuitenkin uudelleen sitä, että tekoälyn luomaan sisältöön ei kannata luottaa 100 %, siispä tarkista aina tuotosten relevanttius ja korjaa mahdolliset epäkohdat.
Toivottavasti tästä blogikirjoituksesta oli sinulle hyötyä ja uskallat antaa Canvan Magic Studiolle mahdollisuuden!
Kurkkaa myös meidän uusi Canva alkeet-koulutus täältä!