Hashtagit ja aihealueet: Näillä kasvatat IG-näkyvyyttäsi!

Hashtagit ja aihealueet: Näillä kasvatat IG-näkyvyyttäsi!

Onko tavoitteena saada yrityksenne somelle enemmän näkyvyyttä ja lisää seuraajia?

Instagram on täynnä eri alojen yritysten sisältöä, mutta miten voit erottua joukosta ja saada juuri sinun yrityksen sisällön huomatuksi? Instagramin aihealueet ja hashtagit ovat tehokkaita työkaluja, joiden avulla voit kasvattaa sisältösi näkyvyyttä ja tavoittaa uusia seuraajia. Tässä blogipostauksessa tutustumme tarkemmin Instagramin hashtagien ja aihealueiden eroihin ja paljastamme salaisuudet niiden hyödyntämiseen Instagram-markkinoinnissa.

Aihealueet – Tavoita kohdeyleisösi ja kasvata seuraajakuntaasi

Instagramin aihealueet (topics) ovat uusi tapa löytää ja seurata kiinnostavaa reels-sisältöä. Seuraamalla aihealueita, kuten muoti, ruoka, matkailu tai valokuvaus, Instagram näyttää käyttäjän etusivulla suosituimpia reels-julkaisuja kyseisiltä aihealueilta. Lisäämällä reels-videoihin aihealueet, saa sisältösi loistavan tilaisuuden tavoittaa uutta potentiaalista kohdeyleisöä ja löytää uusia aiheesta kiinnostuneita seuraajia.

Hashtagit – Aseta sisältösi oikean yleisön ulottuville

Hashtagit ovat Instagramissa avainasemassa sisällön löytymisen kannalta. Kun lisäät julkaisuusi relevantteja ja suosittuja hashtageja, teet sisällöstäsi löydettävää käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita samasta aiheesta. Esimerkiksi jos julkaiset kuvia luovasta valokuvausprojektista, voit käyttää hashtageja kuten #valokuvausinspiraatio, #luovaesitys tai #valokuvaprojekti. Näin tavoitat ihmisiä, jotka etsivät juuri tällaista sisältöä. Muista kuitenkin käyttää relevantteja hashtageja sekä välttää liian yleisiä tai kilpailtuja avainsanoja. Ainutlaatuiset ja tarkasti valitut hashtagit auttavat sisältöäsi erottumaan ja houkuttelevat oikeaa kohdeyleisöä sisältöjesi äärelle.

Mikä on hashtag-strategia?

Hashtag-strategia tarkoittaa suunnitelmaa tai lähestymistapaa, joka keskittyy käytettäviin hashtageihin. Hyvin suunniteltu hashtag-strategia voi auttaa parantamaan näkyvyyttä, kasvattamaan seuraajien määrää ja lisäämään kohderyhmän sitoutumista.

Hashtag-strategiaan kannattaa sisällyttää esimerkiksi:

 • yritykselle relevantit ja valittujen hashtagit,
 • yrityksen sisällölle merkityksellisten aiheiden tai teemojen ympärille valitut hashtagit,
 • kohderyhmään liittyvät hashtagit,
 • brändin tai yrityksen omat hashtagit,
 • trendikkäät ja suositut hashtagit, jotka liittyvät julkaisuusi.

Strategian avulla voidaan myös määrittää sopiva hashtagien määrä, käyttötahti ja tarkoituksenmukainen sijoittelu. On tärkeää muistaa, että hashtagien käyttöä tulee harkita tarkkaan, jotta niistä olisi hyötyä ja ne eivät vaikuttaisi häiritseviltä tai liian mainostavilta. Asiantuntijamme huomauttaa, että etenkin hashtagien suosiolla on merkitystä: saako sisältösi toivottua näkyvyyttä käyttämällä esimerkiksi englannin kieistä hashtagia, jossa julkaisuja on useita miljoonia vai onko parempi löytää hashtagille suomenkielinen vastine?

Miten luon tehokkaan hashtag-strategian?

Hyvä hashtag-strategia sisältää useita elementtejä, jotka auttavat parantamaan Instagram-näkyvyyttä ja kasvattamaan yrityksen kohdeyleisön sitoutumista. Tässä on muutamia asiantuntijamme vinkkejä hyvän hashtag-strategian luomiseen:

 1. Keskity aiheeseen: Tärkeimpänä – on tärkeää keskittyä aiheeseen tai teemaan, joka liittyy brändiin tai yritykseen. Tämä auttaa kohdentamaan hashtagit oikein ja löytämään yritykselle potentiaalisen kohdeyleisön. Esimerkiksi, jos yrityksesi on kahvila, voit käyttää hashtageja #kahvi tai #kahvilat, jotta ihmiset löytävät helposti kahviin liittyvät julkaisusi.
 2. Valitse oikeat hashtagit: On tärkeää valita oikeat hashtagit, jotka ovat suosittuja ja liittyvät käsiteltävään aiheeseen. Trendikkäät ja suositut hashtagit, jotka liittyvät aiheeseen, voivat auttaa saavuttamaan suuremman yleisön mutta mieti kahdesti, toimiiko juuri sinun yrityksesi sisältöön esimerkiksi englannin kieliset hashtagit. Samalla on hyvä käyttää myös brändi- tai yrityskohtaista hashtagia, joka liittyy suoraan yrityksesi tarjoamaan palveluun tai tuotteisiin. Tämä auttaa rakentamaan bränditietoisuutta ja tunnettuutta.
 3. Vältä liikaa hashtagien käyttöä: Ylimääräisten hashtagien käyttö voi olla häiritsevää ja vaikuttaa epäammattimaiselta. On parempi käyttää muutamia hyvin valittuja hashtagia kuin käyttää niitä liikaa. Yleensä on suositeltavaa käyttää 1-3 hashtagia per julkaisu.
 4. Käytä paikallisia hashtagia: Jos yrityksesi palvelee tietyllä paikkakunnalla, on silloin hyvä käyttää paikallisia hashtageja. Jos yrityksesi on esimerkiksi kahvila, joka sijaitsee Helsingissä, voit käyttää hashtagia #helsinginkahvilat. Tämä auttaa ihmisiä löytämään yrityksesi helpommin paikallisten hakujen yhteydessä.
 5. Seuraa ja analysoi hashtagien käyttöä: On tärkeää seurata, kuinka hashtagit toimivat ja kuinka paljon niitä käytetään. Voit käyttää analytiikkatyökaluja, kuten hyväksi toteamaaamme Inflact.com:ia, jotta voit seurata hashtagien suosiota ja kehitystä. Näin voit mukauttaa strategiaa tarpeen mukaan ja parantaa sometuloksiasi.
 6. Ole johdonmukainen: On tärkeää olla johdonmukainen hashtagien käytössä ja käyttää samoja hashtageja yrityksen useissa julkaisuissa. Tämä auttaa ihmisiä tunnistamaan brändisi ja löytämään helpommin sisältösi. Samalla on tärkeää pitää sisältö laadukkaana ja kiinnostavana, jotta se saa seuraajilta sitoutumista ja vuorovaikutusta.

Asiantuntijamme muistuttaa vielä, että hashtagien käyttö tulee aina olla tarkoituksenmukaista ja hyödyllistä, jotta ne auttavat parantamaan somenäkyvyyttä ja kohdeyleisön sitoutumista.


Hashtagit ja aiheet osana kattavampaa somestrategiaa

Hashtagien ja aihealueiden käytöllä on paljon potentiaalia ja hyötyjä yrityksesi somenäkyvyydelle. Huomaathan, että hashtag-strategian ja aihealueet tulee kuitenkin olla täysin samassa linjassa yrityksen muun somestrategian kanssa? Hyvin laaditusta hashtag-strategiasta ja aihevalinnoista ei ole apua ja hyötyä, jos yrityksen somea varten ei ole laadittu selkeää ja kokonaisvaltaista somestrategiaa. 🫣

Puuttuuko yritykseltäsi somestrategia? Luo yrityksellesi somesuunnitelma helposti ja asiantuntijan tavoin Makumin somesuunnitelmapohjan avulla ja tee yrityksen Instagramista tavoitteellinen ja merkittävä kanava yrityksellesi!

Tutustu lisää somesuunnitelmapohjaamme ja osta helposti omaksi Makumin verkkokaupasta klikkaamalla tästä.

-Meri Makumilta

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top