Helppo SEO-checklist: Tekninen hakukoneoptimointi

Helppo SEO-checklist: Tekninen hakukoneoptimointi

Netti on täynnä erilaisia hakukoneoppaita ja SEO-ohjeita. Me päätimme säästää sinut ikuiselta googlettelulta ja kokosimme nyt kolme tärkeää hakukoneoptimoinnin osa-aluetta helpoksi check-listiksi.

SEO:n kolme osa-aluetta

SEO:a eli hakukoneoptimointia tulisi tehdä näillä kaikilla kolmella osa-alueella:
⚙️ Tekninen hakukoneoptimointi
✏️
Sisäinen hakukoneoptimointi
🌎
Ulkoinen hakukoneoptimointi

Perehdytään ensimmäisenä verkkosivujen tekniseen optimointiin.

Tekninen hakukoneoptimointi

Mitä tekninen hakukoneoptimointi on?

Teknisellä hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sivuston teknisen toteutuksen kehittämistä käyttäjäystävällisemmäksi. Teknisellä toteutuksella taas tarkoitetaan sitä, miten verkkosivusto on rakennettu, kuinka hyvin verkkosivusto toimii sekä miten helppoa verkkosivuston käyttö on.

Google painottaa sivuston käyttökokemusta ja sivuston toimivuutta, siksi tekninen optimointi on hyvän hakukonesijoittumisen kannalta tärkeää!

Huolehdi ainakin näistä verkkosivujen tekniseen optimointiin liittyen:

Mobiiliystävällisyys:
Google arvostaa sivustoja, jotka toimivat kaikilla päätelaitteilla. Huolehdi, että sivustosi toimii eri mobiililaitteilla ongelmitta.

URL-osoitteet:
Huolehdi, että verkkosivuston URL-osoitteista käy ilmi jokaisen sivun sisältö ja että URL vastaa käyttäjän tekemää hakua. Esimerkki hyvästä URL-rakenteesta on makum.fi/hakukoneoptimointi, josta käy selkeästi ilmi, mikä on kyseisen sivun aihe ja URL vastaa täysin käyttäjien tekemiin hakuihin.

XML-sivustokartta:
Sivustokartta on käytännössä kuin sivuston sisällysluettelo, jonka avulla Google löytää kaikki verkkosivustosi
URL-osoitteet sekä sivut. XML-sivustokartan avulla huolehdit, että kaikki sivut ovat hakukoneen löydettävissä!

✅ Päävalikko:
Googlelle on tärkeää, että sivustolta löytyy esillä oleva, selkeä rakenteinen päävalikko. Päävalikon avulla käyttäjä löytää tärkeimmät sivut helposti sekä Google osaa tulkita päävalikon sivut tärkeimmiksi ja näin ollen nostaa mahdollisesti niiden hakukonesijoittumista.

Sivustolle pääsy:
Jos Googlen hakukonerobotit eivät pääse lukemaan sivustoasi, sivusto ei voi myöskään indeksoitua Googlen hakutuloksiin. Huolehdi, ettei sivustolla ole indeksointiestoja!

Nopeus:
Googlelle ja käyttäjäkokemukselle on tärkeää, että sivusto latautuu nopeasti. Tiesitkö, että verkkosivujen olisi hyvä latautua alle kahdessa sekunnissa? Voit testata helposti verkkosivustosi nopeuden täällä.

Kuvien alt-tekstit:
Alt-teksti on teksti, jolla parannat sivustolla käytettyjen kuvien hakukonesijoittumista. Alt-tekstiin kannattaa sisällyttää avainsana, joka parantaa kuvasi ja sivustosi hakukonenäkyvyyttä ja mahdollisesti ohjaa näin sivustolle lisää potentiaalisia kävijöitä.

Sisäinen linkitys:
Sisäisellä linkityksellä helpotat käyttäjän liikkumista sivustolla ja luot liikennettä ympäri sivustoa. Lisää sivulle ohjauksia ja painikkeita muille sivuillesi, josta käyttäjä voisi olla myös kiinnostunut.

Meta-tiedot:
Lisäämällä sivuille sisältöä kuvaavat meta-tiedot parannat sivuston hakukonenäkyvyyttä, sillä meta-tietojen avulla sivustosi vastaa paremmin käyttäjien tekemiin hakuihin. Metatiedot tekevät sivusta myös houkuttelevamman ja kiinnostavamman näköisen Googlen hakutuloksissa.

Uudelleenohjaukset ja tuplasisältö:
Huolehdi, että sivustolla ei ole harhaan johtavia uudelleenohjauksia. Google suosii uniikkia sisältöä, joten tuplasisältö sivustolla voi olla haitaksi hyvälle hakukonesijoittumiselle.

✅ Turvallisuus:
On erittäin tärkeää, että huolehdit myös sivusto turvallisuudesta. Asennat sivuille SSL-sertifikaatin, niin verkkosivuille pääsee jatkossa https-osoitteen eikä http-osoitteen kautta. HTTPS-osoite lisää sivujesi turvallisuutta ja se on myös yksi hakukonesijoituksiin vaikuttavista tekijöistä, sillä Google suosii erityisesti turvallisia ja luotettavia sivustoja!


Tässä meidän tekniseen hakukoneoptimointiin liittyvät tärkeimmät vinkit, joihin törmäämme työssämme usein!👌

Huomasithan, että olemme tehneet SEO-checklistan avuksi myös ulkoiseen ja sisäiseen hakukoneoptimointiin?

Ja jos sinusta tuntuu, ettei mainitut seikat ole kunnossa teidän verkkosivuilla,
ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua jatkossa listautumaan paremmin hakukoneissa!

Terkuin Meri

Oliko tämä teksti hyödyllinen?
KylläEi
Shopping Cart
Scroll to Top